SportclubScan

Als gemeente kan je investeren in de SportclubScan om zo verenigingen vitaler en duurzamer te maken. Het levert bestuurders waardevolle inzichten, tips en handige tools op.

Over de SportclubScan

Als gemeente kan je verenigingen helpen om de organisatie vitaal en duurzaam te maken. Met de unieke SportclubScan van SSNB krijgen verenigingen inzicht in hun organisatie en onafhankelijk advies op grote thema’s zoals Duurzaamheid, Bestuurscultuur, Vrijwilligersbeleid en Inclusiviteit. Aan de hand van een benchmark worden verenigingen in kaart gebracht en levert dit bestuurders een rapport op met daarin waardevolle inzichten, concrete tips en handige tools.

Voor de gemeente is de SportclubScan extra waardevol, aangezien zij hiermee een goed overview van de staat van haar verenigingen verkrijgt. Daarmee levert de SportclubScan directe aanknopingspunten om het gemeentelijk sport- en beweegbeleid te valdieren en door te ontwikkelen. In een adviesgesprek met een Expert van SSNB worden de uitkomsten van de SportclubScan met de gemeente doorgesproken.

De SportclubScan is een digitale tool en kan op licentie worden aangeschaft op basis van het aantal verenigingen in de gemeente. De kosten van de SportclubScan zijn €4.500,- excl. btw voor 1-80 licenties en €6.500,- excl. btw voor 80+ licenties.

Verdiepende werksessies met Experts van SSNB

Aanvullend op de SportclubScan kunnen verdiepende werksessies met Experts van SSNB worden aangeboden op 3 verschillende thema’s:

  • Duurzaamheid voor jouw vereniging
  • Gelukkige sport- en beweegprofessionals/vrijwilligers
  • De inclusieve vereniging

Deze werksessies worden door de gemeente ingekocht voor haar verenigingen. Deelnemers gaan in deze werksessies in 2,5 uur tijd met de Experts van SSNB aan de slag en gaan naar huis met een concreet Plan van Aanpak. Met de inzichten en het netwerk wat in deze sessie wordt opgedaan, kunnen deelnemers direct aan de slag om hun vereniging vitaal en duurzaam te ontwikkelen.

De verdiepende werksessies zijn in combinatie met de SportclubScan of los af te nemen. De kosten van een werksessie van 2,5 uur met een Expert van SSNB zijn €981 excl. btw. Een werksessie biedt plaats aan 12 deelnemers, maar kan tegen meerprijs worden uitgebreid. NB. De gemeente is verantwoordelijk voor het faciliteren van de locatie.