MOVE Vught zoekt vrijwilligers

MOVE Vught zoekt vrijwilligers

MOVE Vught wil dat iedere inwoner van de gemeente Vught kan sporten of bewegen. Ook als deze inwoner hierbij ondersteuning nodig heeft. De reden dat iemand niet zelfstandig kan sporten kan zeer uiteenlopend zijn. Denk hierbij aan een lichamelijke, verstandelijke of psychische beperking, het ontbreken van geschikt vervoer en/of geld, ouderdom, sociaal kwetsbaar etc.

Sporthulpvraag
MOVE wil heel graag dat ook deze mensen kunnen genieten van al het moois wat sport en bewegen met je doet. Je voelt je fitter (lichamelijk en geestelijk) en je legt en onderhoudt sociale contacten.
Niet iedereen kan dit zelfstandig organiseren. Daarvoor zijn wij opzoek naar vrijwilligers die hierbij willen ondersteunen.

Vrijwilligers
Het is heel lastig om aan te geven wat voor vrijwilliger wij zoeken. Dit omdat de vragen zeer uiteenlopend zijn. De ene keer gaat het om samen met iemand een uurtje te wandelen of te fietsen. Het kan gaan om en vervoersvraagstuk, zoals iemand wekelijks naar een sportclub brengen. Sommige mensen willen bij een sportclub aansluiten maar vinden het de eerste paar keer spannend en zouden dan graag met iemand samen gaan. Kortom de vragen en behoeften zijn zeer verschillend.
Het belangrijkste is dat jij een rol kan spelen in het toevoegen van de waarde van sport in iemands leven.

Op onze website hebben we een aantal hulpvragen geplaatst, zodat je kunt zien waar we een vrijwilliger voor nodig hebben.

Eerst een kopje koffie
Indien je interesse hebt, gaan we graag met je in gesprek om te kijken op welke manier en bij welke hulpvraag jij van waarde kan zijn.
Voor meer informatie en vragen kun je terecht bij de buurtsportcoaches van MOVE Vught via info@movevught.nl / 0645796883 of loop een keertje binnen bij Jeugd- en Jongerencentrum Elzenburg (1e verdieping).