Heb jij onze laatste nieuwsbrief voor sport- en beweegaanbieders gezien?

27 maart 2024

Na tien jaar is de Vughtse Dance Battle inmiddels een begrip geworden in Vught. Vele basisschoolkinderen hebben eraan deelgenomen en veel ouders hebben als publiek mogen genieten van de geweldige optredens.

Dit jaar namen voor het eerst negen basisscholen uit de gemeente Vught deel. Een extra leuke uitdaging voor de organisatie om alles in te plannen.

De kinderen uit groep 7 mochten zich aanmelden voor het dansteam van hun school. Na het formeren van de dansteams werd een professionele dansdocent aan het team gekoppeld. Deze dansdocent ging samen met de kinderen aan de slag om in slechts zes weken (1 uur per week) een dans in elkaar te zetten. Het aandeel van de kinderen is groot. Zo hebben ze zelf inspraak in het liedje, het thema, de choreografie en de aankleding.

Na zes weken oefenen stond afgelopen vrijdag (22 maart) de Dance Battle op het programma in De Speeldoos. Zenuwachtig en bomvol energie kwamen de kinderen naar het theater. Daar werden ze al snel gerustgesteld door Bart van de Water, die voor de gelegenheid die avond zijn functie als buurtsportcoach had verruild voor de rol van presentator.

Het publiek werd getrakteerd op grandioze optredens. De teams werden dan ook voorzien van een luid applaus uit de zaal, als blijk van waardering voor hun optreden en hun lef om op een podium te staan. Niet alleen het publiek, maar ook de jury (Mary-Ann Schonk, Geert-Jan van den Heuvel en Nino de Lange), werd omvergeblazen door de optredens van de dansteams. Uiteindelijk hadden zij de zware taak om te bepalen wie de winnaar is geworden van deze tiende editie. Na flink discussiëren, want iedereen was super goed, heeft de jury besloten dat basisschool de Schalm de winnaar is geworden van de Vughtse Dance Battle 2024. Blijdschap alom in het team van de Schalm en soms wat teleurgestelde gezichten bij de andere kinderen. Maar lang heeft de teleurstelling niet geduurd, want al deze kanjers werden door de juryleden voor zien van een welverdiende medaille en het allerbelangrijkste, de kinderen hebben een fantastische beleving gehad.

Het initiatief van de Vughtse Dance Battle lag ook dit jaar in handen van MOVE Vught en Plaza Cultura, die in MDM Vught en De Speeldoos waardevolle partners hadden in de organisatie van deze editie. NOVO3 en Electroworld Hamers zorgden voor sfeer en beleving. Wil jij nog wat fragmenten van de Dance Battle 2024 terugkijken? Ga dan naar www.novo3.nl of klik HIER