Sportcafé: MOVE INSIDE - 3 april

7 maart 2024

Op woensdagavond 3 april organiseert MOVE Vught een Sportcafé (gratis). We noemen het MOVE Inside. Dit omdat de avond is ingericht als talkshow. Aan de talkshow tafel ontvangt onze presentator gasten op twee thema’s. Het thema ‘inclusie en diversiteit’ en het thema ‘de veranderende vrijwilliger’.

Inclusie en diversiteit:
De afgelopen jaren is de aandacht voor inclusie en diversiteit sterk toegenomen. Het speelt een belangrijke rol in onze samenleving en dus ook de sport- en beweegaanbieder krijgt hiermee te maken. Wat verstaan we eronder? En soms is het een lastig onderwerp of brengt het wat ongemak met zich mee. In het eerste gedeelte van de talkshow neemt de presentator ons mee in een gesprek met drie gasten:

  • Jan en Yannick komen vertellen over de tv-serie die Jan heeft gemaakt over het voetbalteam waarin Yannick speelt en op Omroep Brabant te zien is geweest;
  • Mascha Knüwer komt uit Vught en speelt rolstoelhandbal: ‘door rolstoelhandbal ben ik uit een isolement gekomen’;
  • Antoinette van den Heuvel is ervaringsdeskundige op het gebied van armoede. Zij is actief binnen de organisatie ‘Wij Omarmen’ en draagt al een tijd bij aan bewustwording op dit thema.

De veranderende vrijwilliger:
In het Klaverblad staan iedere week meerdere oproepen van organisaties die vrijwilligers zoeken. Zijn er te weinig vrijwilligers? Of wordt er verkeerd gezocht? De vrijwilliger die 20 jaar geleden bestond, bestaat niet meer. Hoe kun jij als organisatie omgaan met deze veranderende vrijwilliger? In het tweede blok neemt de presentator ons mee in een gesprek met drie gasten:

  • Martijn Verbeek is al jaren betrokken bij Jeugd Aktief, de kindervakantieweek in Vught. Hoe lukt het hen om voldoende vrijwilligers aan te trekken en te behouden?
  • Een vrijwilliger van een sportvereniging die zich bezig houdt met dit thema;
  • Erik Lathouwers is verenigingscoördinator bij Prins Hendrik. Hoe ervaart hij zijn rol als professional binnen een vrijwilligersorganisatie. Wat kan zo’n rol bijdragen aan een sterker vrijwilligerscorps?

Gedurende de avond wordt het publiek op interactieve wijze betrokken bij het gesprek aan de talkshowtafel. Wij zorgen bij binnenkomst voor soep en broodjes en na de ‘uitzending’ is er een borrel om na te praten over alle interessante zaken die de revue zijn gepasseerd.

Wij zien jou graag op woensdagavond 3 april. Ben jij niet in de gelegenheid en weet je iemand anders die wellicht aan wil sluiten?

Praktische informatie:

Datum: woensdag 3 april
Programma
17.30 uur inloop met soep en broodjes
18.00 – 20.00 uur MOVE Inside
20.00 uur aansluitend borrel

Locatie: Jeugd- en Jongerencentrum Elzenburg, Lidwinastraat 12C in Vught
Aanmelden: klik hier!