Uniek Sporten Vught laat met hulp van Sportservice Noord-Brabant en het BrabantSport Fonds honderden sportdromen uitkomen

4 april 2024

Uniek Sporten Vught laat in samenwerking met Sportservice Noord-Brabant en het BrabantSport Fonds de komende twee jaar honderden sportdromen van Brabanders met een beperking of chronische aandoening in vervulling gaan. Met het project ‘Sportdromen’ willen de initiatiefnemers de deelnemers structureel meer in beweging brengen.

 

Gedurende vier actieperiodes verspreid over 2024 en 2025 kunnen inwoners uit de gemeente Vught vanaf 5 jaar met een beperking of chronische aandoening hun sportdroom toesturen aan Uniek Sporten Vught. Het project richt zich op alle mogelijke beperkingen of aandoeningen, of het nou gaat om fysieke, geestelijke of mentale problematiek bij de sporter. De sportdroom moet echter wel bijdragen aan een structurele sportmogelijkheid voor de deelnemer en mag geen eenmalige impuls zijn.

Succesvolle pilot
Het project Sportdromen werd in 2022 gelanceerd met een pilotfase. Door heel Brabant kwamen tientallen dromen in vervulling, van het volgen van aangepaste zwemlessen tot het fluiten van wedstrijden als scheidsrechter. Wegens het succes slaan Uniek Sporten Brabant, Stichting Sportservice Noord-Brabant en het BrabantSport Fonds de handen weer ineen. “Met het project geven we Brabanders met een chronische aandoening of beperking de kans om hun sportdroom uit te laten komen”, zegt Valentine Kortbeek, sportconsulent Uniek Sporten Vught. “Sportdromen is bedoeld om deelnemers structureel meer te laten sporten en bewegen. In de pilotfase hebben we gezien dat we in heel Brabant impact hebben kunnen maken op dat gebied. We zijn dan ook heel blij dat we de komende twee jaar weer dromen mogen laten uitkomen.”

BrabantSport Fonds
Het BrabantSport Fonds ondersteunt projecten die bijdragen aan inclusiever en vitaler Brabant. Marieke Maas, directeur Maatschappelijk bij BrabantSport, legt uit waarom het BrabantSport Fonds het project Sportdromen opnieuw omarmt. “Dit project heeft als proeftuin al bewezen succesvol te zijn: Brabanders met een beperking of chronische aandoening kwamen meer in beweging. Met deze volgende fase kunnen we nog meer mensen helpen om in beweging te komen.”

Eerste actieperiode gestart
Van 1 tot en met 21 april kunnen Brabanders met een sportdroom deze insturen naar Uniek Sporten Brabant via de special actiepagina www.unieksportenbrabant.nl/sportdromen. Nadat de inschrijfperiode is gesloten gaan de juryleden van de zeven Uniek Sporten Brabant-loketten met elkaar om de tafel om de winnaars te kiezen.  De tweede periode om je sportdroom in te leveren loopt van 1 tot en met 21 november. In 2025 gelden dezelfde actieperiodes.

Uniek Sporten Brabant
Uniek Sporten Brabant is een samenwerking tussen de provincie Noord-Brabant, BrabantSport, Stichting Sportservice Noord-Brabant, de zeven Brabantse regio-loketten van Uniek Sporten Brabant en Brabantse gemeentes. Uniek Sporten Brabant heeft als doel om Brabanders met een chronische aandoening of beperking te stimuleren om meer te gaan sporten en bewegen.

Meer informatie
Voor meer informatie over het project Sportdromen kunnen Brabanders terecht op www.unieksportenbrabant.nl/sportdromen of contact opnemen met Uniek Sporten Brabant via info@unieksportenbrabant.nl.