(Groot)ouder-kind gym

Sport en bewegen is belangrijk. En het is nog belangrijker om daar op jonge leeftijd mee te beginnen. Bij peuters die veelzijdig bewegen worden de fysieke en mentale gezondheid, de motoriek, de sociale ontwikkeling  en de cognitieve ontwikkeling op een positieve manier beïnvloed. Door de kinderen op jonge leeftijd te laten ervaren hoe leuk het is om te sporten en te bewegen vergroot de kans dat ze dit hun leven lang blijven doen: een leven lang actief.

Tijdens de lessen (groot)ouder-kind gym komt van alles aan bod: springen, gooien, mikken, rennen, klimmen, etc.
De lesgever biedt leuke en uitdagende activiteiten aan die jij samen met jouw peuter gaat ontdekken.
De peuter (1,5 – 3 jaar) wordt tijdens les begeleidt door papa, mama, opa of oma (in ieder geval een volwassene 18+). Ook peuters met een beperking mogen meedoen!

Samenwerkingsverband

De (groot)ouder-kind gym is een project dat is ontstaan uit een samenwerkingsverband tussen de Vughtse Sportclub Prins Hendrik en MOVE Vught.

Prins Hendrik

De Vughtse Sportclub Prins Hendrik biedt op zaterdag ook ouder-kind gym aan.

MOVE Vught

MOVE Vught heeft zich in de beginperiode enkel gericht op de doelgroep “basisschool” (groep 3 t/m 8). Na een aantal jaar heeft MOVE het aantal doelgroepen uitgebreid met onder andere groep 1-2 en jonger.

MOVE heeft het Lesplan voor Kleuters (met beweegkaarten) ontwikkeld voor het basisonderwijs in de gemeente Vught.  (Groot)ouder-kind gym wordt een nieuw project voor nog jongere kinderen om te beginnen met bewegen en door de ondersteuning van MOVE kan dit nu ook doordeweeks aangeboden worden.
Hiermee streeft MOVE onder andere de volgende doelstellingen na:

  • Ondersteunen en stimuleren van sport- en beweegaanbod voor alle doelgroepen
  • Sportoriëntatie
  • Verenigingsondersteuning

(Groot)ouder-kind gym

Prins Hendrik en MOVE Vught bieden in gezamenlijkheid (groot)ouder-kind gym aan. Tijdens de lessen, die gebaseerd zijn op een duidelijke visie en doelstellingen, kunnen kinderen tijdens een cyclus van 15 lessen een mooie oorkonde behalen.

Doelgroep

Peuters van 1,5 t/m 3 jaar samen met een volwassene (18+)

ook voor peuters met een beperking!

Planning

Prins Hendrik en MOVE bieden de (groot)ouder-kind gym aan in een cyclus van 15 weken.

De cyclus van 15 weken wordt 2x per schooljaar aangeboden.

Er zijn twee lessen. Kinderen kunnen deelnemen aan één van de twee lesuren:

Woensdagochtend

  • 08.45 – 09.30 uur
  • 09.45 – 10.30 uur


Data

Januari: 10, 17, 24, 31
Februari: 7, 21, 28
Maart: 6, 13, 20, 27
April: 3, 10, 17
Mei: 8 

14 februari, 24 april en 1 mei gaan niet door i.v.m. vakanties.

Locatie

Gymzaal de Springplank (Sint Elisabethstraat 19, Vught)

Deze gymzaal bevindt zich achter basisschool de Springplank en achter de Speeldoos. Tussen deze gebouwen is een parkeerplaats en aan deze parkeerplaats staat de gymzaal.

Deelnemersgeld

Het deelnemersgeld voor de cyclus van 15 lessen bedraagt € 77,50
Kinderen kunnen vrijblijvend 3 lessen proberen. Willen ze de cyclus afmaken, dan dient de factuur voor aanvang van de 4e les te zijn voldaan.
Betaling geschiedt alleen per bank. Indien de financiële situatie het niet toelaat om deel te nemen, kun je mogelijk een beroep doen op het Jeugdfonds Sport. Neem hiervoor contact op met de intermediairs van MOVE Vught via info@movevught.nl of 06-45796883.

Inschrijven

Inschrijven gebeurd via Vught Beweegt: klik hier