Cursus Sporttrainers voor Parkinson

Parkinson is een van de meest voorkomende hersenaandoeningen in Nederland. Hierom is aandacht voor getroffenen van deze ziekte extra belangrijk. Sporten en bewegen moet voor deze mensen op een passende manier uitvoerbaar blijven, aangezien onderzoek uitwijst dat dit de ziekte kan vertragen en daardoor de kwaliteit van leven positief beïnvloedt.

Om ervoor te zorgen dat er genoeg aandacht uitgaat naar mensen met Parkinson, heeft SSNB in 2022 een activatieplan voor The Parkinson Games uitgevoerd. De kern hiervan is het delen van kennis over de ziekte en daarnaast ook het activeren van sporters en verenigingen.

Aansluitend op dit activatieplan heeft SSNB de cursus ‘de Sporttrainers voor Parkinson e-learning’ van het Radboud Expertisecentrum Parkinson aangeboden aan sport- en beweegcoaches. Alle Uniek Sporten beweegcoaches in Noord-Brabant kregen hierbij de mogelijkheid om hun kennis wat betreft deze doelgroep uit te breiden.

Zo’n twintig beweegcoaches hebben van deze mogelijkheid gebruik gemaakt en beschouwen de cursus als zeer waardevol. Hieronder een greep uit de reacties:

De cursus is zeer behapbaar, in kleine stapjes en met aantrekkelijke animatievideo's. Een aanrader!

Prima cursus en fijn dat je hem kon volgen wanneer het bij ieder uitkomt!