Roosendaal

Roosendaal

Ons team van buurtsportcoaches staan binnen de gemeente Roosendaal iedere dag weer voor haar inwoners klaar. Voor ouderen, volwassenen, jongeren én kinderen. Voor mensen voor wie sporten & bewegen niet vanzelfsprekend is. Ontdek wat wij voor jou kunnen betekenen.

Wij helpen mensen om meer te bewegen bijvoorbeeld door advies te geven over hoe je kunt bewegen, lokale sport- en beweegmogelijkheden te bevorderen én sportstimuleringsprogramma’s te organiseren. Onze missie en droom? Alle inwoners in gemeente Roosendaal zijn vitaal en (mentaal) fit door ze letterlijk en figuurlijk in beweging te krijgen!

Meld je hier aan voor één van onze activiteiten

Onze activiteiten

Ben je op zoek naar een leuke sport- of beweegactiviteit óf heb je al een activiteit gevonden waar je graag aan mee wilt doen? Via www.sportencultuurroosendaal.nl kun je je heel gemakkelijk aanmelden voor onze activiteiten.

Kun je een activiteit niet vinden of heb je een andere vraag? Neem dan contact op met de buurtsportcoach in jouw wijk:

Meld je hier aan voor onze activiteiten

Inclusief Sporten & Bewegen

Vind jij het lastig om een sport- of beweegactiviteit te vinden om bij aan te sluiten? Of merk je dat het sporten of bewegen niet zo makkelijk gaat? De buurtsportcoaches in Roosendaal staan klaar om je te helpen! Of je nu mogelijk een fysieke of verstandelijke uitdaging ervaart of je te weinig geld hebt om (meer) te gaan bewegen, wij helpen je graag! Samen met jou gaan we graag op zoek naar de sport- of beweegactiviteit die bij jou past!

Neem vrijblijvend contact op met onze buurtsportcoaches inclusief en zij helpen jou graag verder:

Ben je benieuwd naar welk aanbod er voor senioren en iedereen die op zoek is naar aangepast sport- of beweegaanbod georganiseerd wordt? Raadpleeg dan de Beweegwijzer Roosendaal!

Beweegwijzer Roosendaal

Verenigingen

SSNB Team NB Roosendaal heeft als doel om inwoners van jong tot oud in beweging te krijgen en te houden. Veel inwoners zijn lid van een van de sportverenigingen in Roosendaal en uit onderzoek blijkt dat mensen hier dan ook lang actief blijven. Tóch zien we dat veel verenigingen het lastig hebben om voldoende vrijwilligers te vinden en het aanbod af te stemmen op de wensen van de leden. Wij helpen je hier graag bij en denken graag met je mee over de toekomstbestendigheid van jouw vereniging.

We kunnen je o.a. helpen met de volgende thema’s:

  • Een sociaal veilig sportklimaat (o.a. gedragscodes opstellen, VOG’s aanvragen, aanstellen/opleiden van vertrouwenscontactpersoon)
  • Ledenwerving en -behoud
  • Een gezonde sportomgeving (o.a. rookvrije vereniging, alcoholpreventie)
  • Sponsoring
  • Werving en behoud van vrijwilligers

Neem contact op met onze regisseur Vitale Sport- & Beweegaanbieders Stephan Kuijpers en dan gaan we samen aan de slag voor jouw vereniging!

JOGG

JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht) wil de maatschappij zo gezond maken dat ziekten als obesitas en overgewicht geen kans meer maken. JOGG focust zich hierbij niet op het genezen van ziekten of geven van zorg, maar op gezond leven. Hiervoor zet JOGG zich in voor een fysieke en sociale omgeving waarin de jeugd in Roosendaal gezonder opgroeit. Gemeente Roosendaal is sinds 2014 een JOGG gemeente en is de JOGG-regisseur de aanjager en verbinder binnen de gemeente.

Ben je benieuwd naar wat JOGG betekent voor de gemeente Roosendaal of heb je vragen? Neem dan contact op met de regisseur JOGG:

RSD FIT!

RSD FIT! is dé verbinder tussen partners, bedrijven, organisaties én alle inwoners. RSD FIT! gelooft dat een actieve levensstijl een positief effect heeft op de kwaliteit van leven. Vitaliteit kan voor iedereen leuk en toegankelijk zijn in samenwerking met partners.

RSD FIT! bestaat al sinds 2019 en is een initiatief van 100+ organisaties en instanties. Samen zetten wij ons in voor gezonde Roosendalers. De kracht van RSD FIT! zijn alle enthousiaste, sportieve én gezonde partners uit diverse invalshoeken. Op zoek naar meer informatie over RSD FIT? Bekijk dan de website.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van RSD FIT? Neem dan contact op met onze regisseur RSD FIT:

Valpreventie

Elke 4 minuten belandt een 65-plusser op de spoedeisende hulp na een valongeval. De gevolgen van een val zijn enorm, zowel in persoonlijk leed als maatschappelijke zorgkosten. Een valongeval heeft bijvoorbeeld veel impact op de zelfredzaamheid van ouderen, het langer thuis kunnen wonen en de kwaliteit van leven.

Om die redenen heeft SSNB Team NB Roosendaal in samenwerking met Gemeente Roosendaal en lokale fysiopraktijken de Valpreventietrajecten ontwikkelt. Deze interventies worden in verschillende wijken in Roosendaal aangeboden. De interventie is bedoeld om het valrisico te verminderen en deelnemers bewust te maken van het nut en belang van sporten en bewegen. Daarnaast helpen we de deelnemers om ook na het traject te blijven sporten en bewegen. Flor van Ham, Buurtsportcoach, vertelt in dit artikel over de pilot Valpreventie in Kalsdonk.

Wil je meer weten over de Valpreventie trajecten of een afspraak maken? Neem dan contact op met onze regisseur Valpreventie:

Onderwijs

Onze buurtsportcoaches School zijn actief binnen het bewegingsonderwijs op de basisscholen in gemeente Roosendaal. Met onze visie: Kind Vaardig In Bewegen hebben wij de missie om alle kinderen vaardig op te laten groeien zodat zij uiteindelijk met plezier een leven lang zullen blijven bewegen.

Ben je op zoek naar meer informatie over deze visie en/of de werkzaamheden die onze Buurtsportcoaches School op de basisscholen doen? Neem dan contact op met onze regisseur Kind Vaardig In Bewegen:

Sport Studenten Loket Roosendaal (SSLR)

Ben jij op zoek naar extra handen die jouw evenement of activiteit op het gebied van sport, bewegen en gezondheid naar een nog hoger plan tillen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Het Sport Studenten Loket Roosendaal ondersteunt namelijk instellingen en bedrijven in de gemeente Roosendaal op het gebied van sport, bewegen en gezondheid door de inzet van enthousiaste en leergierige sportstudenten van de onderwijsinstellingen CIOS (afdeling: praktijkleren Roosendaal) en Fontys (afdeling: partnership Roosendaal). Het Sport Studenten Loket Roosendaal is een initiatief van Gemeente Roosendaal, Fontys Sporthogeschool en CIOS Zuidwest met als uitvoerende partner SSNB.

Heb je vragen over SSLR? Neem dan contact op met Maxime Smits en Sofie Vrieswijk, programmamanagers van SSLR,  via sportstudentenloket@rsdfit.nl.