SSNB voor gemeenten

SSNB werkt aan een vitale samenleving. Daarbij zetten we de kracht in van sport & bewegen. Juist deze kracht biedt oplossingen voor maatschappelijke en economische vraagstukken die spelen binnen gemeenten. Sport is universeel, neutraal én het middel om te verbinden, verrijken en versterken.

SSNB Team NB

Binnen SSNB Team NB werken alle beweegprofessionals die vanuit SSNB in verschillende Brabantse gemeenten ingezet worden intensief, via experts en kennisteams, samen. Behalve dat dit voor de professionals zelf de mogelijkheid biedt zich verder te specialiseren en/of te ontwikkelen heeft dit vooral meerwaarde voor de lokale doelstellingen waaraan we werken.

Meer over SSNB Team NB

GALA / Brede SPUK

In elke gemeente wordt hard gewerkt aan beleid en een lokale aanpak op het gebied van gezondheid, sport en bewegen én sociale basis. Dit wordt o.a. gedaan aan de hand van het Gezond en Actief Leven Akkoord (GALA) vanuit de Brede Specifieke Uitkering (Brede SPUK) regelingen. Wat je misschien nog niet wist, is dat SSNB hierbij kan helpen. Want met sport en bewegen kan je zeker bijdragen aan de doelen van het GALA.

Meer over GALA / Brede SPUK

4 V’s voor sociale veiligheid

Om ervoor te zorgen dat iedereen in jouw gemeente met plezier in een veilige omgeving sport, is een sociaal veilig sportklimaat nodig. De basis hiervoor ligt bij de 4 v’s voor sociale veiligheid. Elke gemeente heeft met de ondertekening van het Sportakkoord II ingestemd dat men in 2026 een plan van aanpak heeft m.b.t. sociale veiligheid en clubs te motiveren hiermee aan de slag te gaan.

SSNB biedt gemeenten hierin ondersteuning, o.a. via het vormgeven en schrijven van een lokaal Plan van Aanpak en het ontwikkelen van een op maat gemaakte communicatietoolkit.

Ik wil meer weten over de mogelijkheden!

Sportbeleid

Het schrijven van een sport- of uitvoeringsplan is een complex proces. SSNB biedt deskundige begeleiding en ondersteuning aan gemeenten in elke fase van dit proces. Denk bijvoorbeeld aan het formuleren van beleidsdoelstellingen, het analyseren van trends in sportparticipatie, het ontwerpen van concrete actieplannen of het schrijven van het plan.

Onze aanpak is gebaseerd op jarenlange ervaring en verdiepende kennis van de sport- en beweegsector. We werken nauw samen met gemeentelijke beleidsmedewerkers, sportorganisaties en andere relevante maatschappelijke stakeholders om een breed gedragen en effectief sport- en beweegbeleid te ontwikkelen. Door middel van workshops, adviessessies en praktische tools zorgen we ervoor dat gemeenten optimaal profiteren van onze expertise.

Ik wil meer weten over de mogelijkheden!

Wij werken o.a. samen met: