Duurzame ambities bij Voetbalclub SvSSS in Udenhout

Op het moment dat SSNB startte met het begeleiden van voetbalvereniging SvSSS in Udenhout, hadden zij zelf al LED-binnenverlichting en zonnepanelen aangeschaft. En werd direct duidelijk dat ze vol op duurzaamheid willen gaan inzetten.

Op korte termijn gaat deze club aan de slag met het verduurzamen van de kleedaccommodatie onder de tribune. Naast uitbreiding van de capaciteit van 8 naar 10 kleedkamers wordt geïnvesteerd in de gebouwschil door middel van nieuwe beglazing en spouwmuurisolatie, een duurzame warmte oplossing, waterbesparende douchekoppen, LED-binnenverlichting én LED-veldverlichting. Een fors project dus, dat om een investering vraagt van meer dan een miljoen euro, waar deze vereniging ook echt bovenop zit. Waarvoor onze complimenten! Daarnaast heeft SvSSS voor de financiering gebruik gemaakt van het klimaatfonds van de gemeente, de BOSA en eigen middelen.

Diverse verenigingen in Brabant hebben absoluut de wil om te verduurzamen en voeren diverse duurzaamheidsmaatregelen door. Echter, er zijn niet zoveel verenigingen die zo vol hebben ingezet op verduurzamen als SvSSS in Udenhout. Wanneer je als vereniging gaat verbouwen, is dat een natuurlijk moment om ook duurzame oplossingen mee te nemen, die ervoor zorgen dat je een bijdrage levert aan de klimaatdoelen. Maar ook zonder verbouwing loont het om hierop in te zetten. Je kunt immers direct een besparing in je kosten realiseren. Die je dan weer kunt investeren in het uitoefenen van je sport. Slim investeren dus!

Meer over Duurzaamheid