Missie Maashorst, samen gezond en in beweging!

Op woensdag 1 maart 2023 zijn, in navolging van de fusie van de gemeenten Landerd en Uden naar de gemeente Maashorst, de twee buurtsportcoachteams in die gemeenten (Landerd SpoRtZO en GUUS beweegt je) officieel één team geworden met één missie: Missie Maashorst, samen gezond en in beweging!

Na maanden van hard werken achter de schermen, mocht Missie Maashorst tijdens de inspirerende middag dan eindelijk hun naam en logo met de rest van de wereld delen onder begeleiding van een licht- en vuurwerkshow. De trots spatte ervan af en het team is klaar om officieel in de gemeente te starten om de inwoners gezond en in beweging te brengen! In een eerder interview met coördinator van de buurtsportcoaches Dominique Palmen vertelde zij al over hoe het hele team betrokken is geweest bij de totstandkoming van Missie Maashorst en het was mooi om te zien hoe dit team die energie ook op deze middag en avond weer uitstraalde.

 

 

Tijdens de middag konden de aanwezigen deelnemen aan verschillende activiteiten, zoals een beweegparcours of een potje goalball, om meer te weten te komen over de thema’s waarmee het team binnen de gemeente aan de slag gaat. Daarnaast spraken coördinator Dominique Palmen, Brigitte Musters, Directeur Bestuurder SSNB, en wethouder Harold van den Broek de aanwezigen en het team toe. De middag werd afgesloten met een borrel om samen te genieten van deze prachtige lancering!

 

Samen gezond en in beweging, daar zet ik geen streep onder maar drie uitroeptekens achter. Het avontuur is begonnen!

Harold van den Broek, Wethouder Kernenbeleid, Verkeer, Sport & Cultuur Gemeente Maashorst

Over Missie Maashorst

Missie Maashorst neemt haar inwoners mee op avontuur! Zo motiveren en inspireren zij anderen om beter te worden en helpen ze de held in zichzelf te ontdekken. Dat stimuleren ze door op avontuur te gaan. De moed te hebben de wereld of je eigen wereld te veranderen, iets van waarde te creëren en jouw passie te volgen. Dit allemaal met heel veel plezier! Missie Maashorst gaat je hierbij helpen!

Missie Maashorst gaat hiervoor binnen de gemeente met vier thema’s aan de slag: inclusief sporten en bewegen, van jongs af aan vaardig in bewegen, vitale sport- en beweegaanbieders en duurzame sport- en beweeginfrastructuur.

SSNB Team NB

Binnen SSNB Team NB werken alle beweegprofessionals die vanuit SSNB in verschillende Brabantse gemeenten ingezet worden intensief, via experts en kennisteams, samen. Onze beweegprofessionals zetten zich zo binnen Noord-Brabant gezamenlijk lokaal in om zoveel mogelijk Brabanders aan het sporten en bewegen te krijgen en te houden. Het team van Missie Maashorst is trots om onderdeel van SSNB Team NB te zijn. Meer informatie over SSNB Team NB vind je hier.