MOVE Vught trapt jubileumjaar af met vernieuwd Vughts Sportcafé

Dit jaar viert MOVE Vught alweer haar tienjarige bestaan. Een geweldige mijlpaal die op vrijdag 27 januari al voortreffelijk is ingeluid met een vernieuwde versie van het Vughts Sportcafé. Dit leidde tot een feestelijke avond met enthousiaste reacties!

Al enige tijd organiseert MOVE Vught met regelmaat het Vughts Sportcafé, een avond vol inspiratie voor iedereen met interesse en betrokkenheid in de sport. De focus ligt tijdens deze avond vooral op alle mensen die zich inzetten voor hun sportvereniging, zoals trainers en bestuursleden. Zij krijgen tijdens een inspirerende sessie van alles te weten over verschillende sportieve thema’s.

 

Wat weten jullie dit toch weer goed neer te zetten. Jullie zijn een mooi team en heel toegankelijk!

Nieuwe opzet

Waar deze avond voorheen vooral in het teken stond van één of twee uitgebreide onderwerpen, worden in de nieuwe opzet meerdere thema’s kort behandeld. Op deze manier worden de aanwezigen geïnspireerd om zelf aan de slag te gaan met de thema’s binnen hun eigen vereniging. De sessies gaan bijvoorbeeld over het toekomstige sportbeleid van de gemeente Vught, het werven en behouden van vrijwilligers en uitleg over het Athletic Skills Model. Door aandacht te besteden aan deze thema’s kunnen verenigingen verder werken aan een vitaal bestaan. Waar het eerst vooral ging om informeren, wordt in de nieuwe edities de nadruk gelegd op inspireren.

De 40 aanwezigen reageerden met veel enthousiasme op de nieuwe opzet. Door hun actieve deelname is er een leerzame en gezellige avond neergezet die zeker voor herhaling vatbaar is. De datum voor het eerstvolgende Sportcafé zal daarom snel bekend worden gemaakt.

Uiteraard werd er na de sessies nog geproost op het jaar waarin MOVE Vught tien jaar bestaat. Na een mooi woordje van wethouder Yvonne Vos over het team en haar succesvolle prestaties werd er nog uitgebreid genetwerkt en gekletst. In de week van 2 tot 9 juni gaat er nog een feestweek plaatsvinden om het tienjarige jubileum groots te vieren.