Han van Raak

Han van Raak, werkzaam bij DHL Supply Chain, is een van de vijf leden van de Raad van Toezicht. Binnen de Raad van Toezicht ligt zijn focus op financiën. Hij stelt zich hieronder voor.

Sinds 1990 ben ik werkzaam bij DHL, en wel bij de divisie Supply Chain. Ik ben begonnen bij Danzas Internationale Transporten, wat in 1999 is overgenomen door Deutsche Post. Tegenwoordig hou ik mij vooral bezig met het outsourcen van financiële activiteiten naar een externe partner in India (Bangalore). Tevens stuur ik de personen in Bangalore aan en waar landen problemen hebben met de partner ben ik degene die bemiddeld tussen het land en de externe partner. Ik focus mij hierbij op de regio EMEA (Europa, Africa en Middle East).

Sport als rode draad

Sport is voor mij heel belangrijk en ik sport dan ook al mijn hele leven. Ik vind het heerlijk om actief bezig te zijn. Je kunt mij daarom vaak tegenkomen bij Hockeyclub Were Di óf in de sportschool. Sporten in teamverband vind ik heel belangrijk, eigenlijk voor iedereen, van jong tot oud. Samen voor de overwinning gaan, het contact met je teamgenoten en het lekker bezig zijn tijdens de wedstrijd zorgt ervoor dat ik even kan ontsnappen aan de dagelijkse beslommeringen. Het brengt mij echt ontspanning.

De weg naar SSNB

Naast mijn werk ben ik penningmeester bij de stichting van Hockeyclub Were Di en bij de organisatie van het Tilburgse festival Better Get Hit. Inmiddels ben ik ook al zo’n 5 jaar lid van de Raad van Toezicht bij SSNB. Vooral mijn kennis en jarenlange ervaring – op financieel vlak – ben ik in gaan zetten.

SSNB is de afgelopen jaren steeds meer op eigen benen komen te staan. Het team is goed bezig als kennispartner en verbinder voor een gezond en veerkrachtig Brabant. Maar ik zie voor SSNB nog een grotere adviserende rol weggelegd! Overheden geven steeds minder subsidie, dus het wordt steeds belangrijker voor sport gerelateerde organisaties en sportverenigingen om zelf financieel onafhankelijk te worden. Daar ligt gelijk dé uitdaging voor SSNB: het helpen bij de professionalisering van vooral kleine sport gerelateerde organisaties en sportverenigingen, zodat ze makkelijker op eigen benen kunnen staan.