Hanne van Aart

Hanne van Aart, burgemeester van de gemeente Loon op Zand, is een van de vijf leden van de Raad van Toezicht. Binnen de Raad van Toezicht bekleedt zij de rol van voorzitter. Zij stelt zich hieronder voor.

Foto van Hanne van Aart, burgemeester van gemeente Loon op Zand

Sinds november 2017 ben ik burgemeester van de gemeente Loon op Zand. Daarvoor was ik wethouder in de gemeente Heusden, van onder andere de portefeuille Sport. Daar was ik ontzettend trots op en ik vond het dan ook erg lastig om dat mooie stukje achter me te laten. Gelukkig niet voor lang, want als voorzitter van de Raad van Toezicht krijg ik toch nog heel veel mee van de ontwikkelingen binnen de sport- en beweegwereld.

De kracht van het verenigingsleven

k ben zelf opgegroeid binnen een volleybalvereniging en heb niet alleen de volleybalsport, maar meer nog het verenigingsleven enorm leren waarderen. Hoe mooi het is als vrijwilligers zich inzetten om als trainer, bestuurder, scheidsrechter of als mee-op-kamp-moeder een steentje bij te dragen aan de familie die een vereniging vaak is. Als burgemeester sport ik lang niet zoveel meer als ik zou willen, maar nog steeds maakt sport een groot deel uit van mijn leven.

Ik ben ervan overtuigd dat sport en bewegen de perfecte katalysator zijn voor heel veel mooie ontwikkelingen. Neem nou de verbinding tussen het sociale domein en sport. Sport is allang niet meer een doel op zich, maar is juist het cement waardoor moeilijke situaties een stuk makkelijker kunnen gaan. Denk aan de persoon in een uitkering die het moeilijk vindt om structuur in zijn/haar leven aan te brengen. Door te sporten en te bewegen, andere mensen te ontmoeten en regelmatig de deur uit te gaan, creëer je structuur en houvast.

Ruimer denken

Ik houd ervan om buiten de gebaande paden te lopen en zie het ook als mijn rol en taak als voorzitter van de Raad van Toezicht om SSNB aan te moedigen eens lekker off-road te lopen. Nieuwe inzichten opdoen, nieuwe perspectieven verkennen en vervolgens met een fris hoofd thuiskomen. Heerlijk!