Dynamica Parkstad over haar ervaringen met SSNB Personeelsdiensten

16 mei 2024

Via SSNB Personeelsdiensten ondersteunt SSNB sportverenigingen door het uitvoeren van het werkgeverschap van (medewerkers van) verenigingen. Zo kan het bestuur van de vereniging zich focussen op haar kerntaken in plaats van dat ze zich bezig moeten houden met het formeel werkgeverschap van hun professionals (denk hierbij aan o.a. trainers of horecapersoneel). Dynamica Parkstad is één van de vele verenigingen in het zuiden van Nederland die hier, al meer dan twintig jaar, gebruik van maakt.

Dynamica Parkstad is een turnvereniging in Heerlen en heeft voor iedere inwoner passend sport- en beweegaanbod. De allerkleinsten kunnen bijvoorbeeld al vanaf 2 jaar lekker bewegen en ouderen kunnen er net zo lang terecht als dat zij zich fit en vitaal genoeg voelen.

Binnen Dynamica Parkstad zijn verschillende trainers waarvan het werkgeverschap bij SSNB Personeelsdiensten is ondergebracht. Een van de voordelen van de samenwerking is dat de vereniging zich een stuk minder zorgen hoeft te maken over allerlei zaken zoals verzekeringen, premies en re-integraties. SSNB ontzorgt de vereniging namelijk door het werkgeverschap uit te voeren en biedt hen zo de mogelijkheid om zich te blijven focussen op haar kerntaken. Zij hoeven zich hierdoor dus niet bezig te houden met het formele werkgeverschap. Natuurlijk blijft de vereniging wél altijd verantwoordelijk voor het aansturen van de medewerkers die bij SSNB Personeelsdiensten worden ondergebracht.

Trainers gemakkelijker binden aan de vereniging

Luuk Stultjens, penningmeester bij Dynamica Parkstad, vertelt over de redenen waarom zij het werkgeverschap bij SSNB Personeelsdiensten hebben ondergebracht: ”De nummer één reden dat wij gebruik maken van de SSNB Personeelsdiensten is omdat het ons zo geen problemen oplevert met de maximale wettelijke vrijwilligersvergoeding en daarnaast geen gedoe met het regelen van bijvoorbeeld loonheffingen, pensioenpremies en ziektekostenpremies”.

Hij gaat vervolgens verder met ”We kunnen (hoofd)trainers beter aan ons binden doordat we hogere vergoedingen kunnen betalen. De SSNB-constructie zorgt daar bij zowel trainer als vereniging voor duidelijkheid, zekerheid en vertrouwen”. De hoogte van deze vergoedingen, komt voort uit de CAO Sportverenigingen, waar professionals automatisch onder vallen wanneer het werkgeverschap wordt ondergebracht bij SSNB Personeelsdiensten.

Tot slot geeft Luuk aan dat dat ze blij zijn dat er constant korte lijntjes zijn en snelle communicatie bij vragen of andere onduidelijkheden. Als het gaat om aanbevelen geeft Luuk een volmondige JA!